Woensdag VR demodag

Nooit door een VR bril gekeken? 
Liever eerst uitproberen voordat je reserveert? 
Kom langs en ervaar gratis hoe het is om een virtuele escape room te doen.

Boek een VR demo!

VR demo’s zijn voor maximaal 3 personen en alleen op woensdag mogelijk.

Bij de demo krijgen jullie VR brillen op zodat jullie kunnen ervaren hoe het is om een virtuele escape room te doen. Deze demo beperkt zich tot de eerste kamer van een van onze VR Escape Rooms en duren maximaal 15 minuten.

Selecteer VR Demo bij reserveren.

Visuals in virtual reality rooms Princescape

MetroXL heeft bij ons de zachte wandbekleding aangebracht, hieronder vind je een artikel dat zij hierover geschreven hebben.

Visuals in virtual reality rooms Princescape

Virtual Reality gecombineerd met een escape room, dat is precies wat je bij Princescape kunt verwachten. Deze virtual reality escape rooms nemen de bezoeker mee op avontuur in zijn ontsnappingspoging. MetroXL installeerde valbeschermende visuals aan de wand om de beleving compleet te maken.

Virtual escape room avontuur

Princescape heeft 2 ruimtes waar de Escape rooms starten. De bezoekers krijgen hier hun VR bril op en komen terecht in een virtueel escape room avontuur naar keuze. Vanuit een ruimtestation de wereld redden van een meteoriet inslag, een mysterie oplossen op de bodem van de oceaan, met een tijdmachine reizen in de tijd, de strijd aangaan met een draak, het kan allemaal. En om de beleving zo echt mogelijk te maken start het Escape avontuur in een ruimte die er exact hetzelfde uitziet als hetgeen men te zien krijgt met de bril op. Aan MetroXL de taak om de wanden van deze ruimtes te voorzien van deze visuals.

Visuals met valbescherming

Wanneer je met een groep eenmaal de Escape room bent gestart dan heb je geen idee meer van de grootte van de ruimte. Een vereiste voor de visuals aan de wand was dan ook dat deze valbescherming zouden bieden. MetroXL heeft hier een maatwerk oplossing voor aangeboden; een extra sterk fotodoek met foam erachter, afgewerkt met zachte randen. Zo weet je als bezoeker zeker dat je jezelf geen pijn gaat doen mocht je even ‘de weg kwijt zijn’. Bijkomend voordeel is dat deze wanden ook de akoestiek van de ruimtes verbeteren.

Wanneer alles draait om beleving

In een escape room draait natuurlijk alles om de beleving. En dat is precies waar MetroXL en Princescape elkaars match vonden. Het zijn echt unieke ruimtes geworden, onze monteurs waren ook heel enthousiast over de gecreëerde ruimtes. Een bijzonder project om aan mee te mogen werken.

Ook Jan Willem Prince van Princescape is erg enthousiast over het resultaat: “Wij genieten hier elke keer bij binnenkomst! 😊 Heel blij met het resultaat. En fijn dat er eerder tijd was om de deuren nog mooier te maken. Bedankt daarvoor.”

Ben je ook op zoek naar beleving in beeld?

Neem dan eens contact op met MetroXL. Met onze fotowanden en akoestische dempende systemen is er altijd wel een oplossing die past. En is er die niet? Dan bedenken we een maatwerk oplossing. Laat ons meedenken en invulling geven aan uw ideeën. Bel 0416 33 53 68 of stuur een mail naar info@metroxl.nl.

Bron: https://www.metroxl.nl/2022/05/02/visuals-in-virtual-reality-rooms-princescape/

Wie even aan de echte wereld wil ontsnappen, moet in Burgh-Haamstede zijn

Jan Willem Prince (l) van Princescape VR in Burgh Haamstede legt aan Joan Padmos (m) en Annabel Padmos uit hoe de VR-bril werkt.
Jan Willem Prince (l) van Princescape VR in Burgh Haamstede legt aan Joan Padmos (m) en Annabel Padmos uit hoe de VR-bril werkt. © Katja van Noort

Wie even aan de echte wereld wil ontsnappen, moet in Burgh-Haamstede zijn

BURGH-HAAMSTEDE – Strijden tegen een draak, op expeditie in een oude tempel op de zeebodem, of de held uithangen in een ruimteschip; niks is onmogelijk in Jan Willems VR-escaperoom.

Marcel Modde 06-05-22, 11:55

De poort naar ongekende werelden staat aan de Hogezoom in Burgh-Haamstede. Verstopt in een zwart geteerde schuur. Wat zal het zijn, een kamer van pakweg zes bij vijf meter. Maar zodra je de speciale bril op zet, zweef je in een ruimtestation in een baan rond de aarde. Een enorme meteoriet ligt op ramkoers en komt steeds dichterbij. Hellup!!

Vertrekpunt van spannende avonturen

Natuurlijk kan je tegenwoordig vrij eenvoudig thuis met een virtual reality bril een escape spelletje spelen. Of je huurt een bedrijf in dat naar je toe komt om je feest een beetje op te leuken met een eigentijds dingetje. Maar Jan Willem Prince bouwde samen met zijn vader een escaperoom waar je bij een eerste ervaring simpelweg niet uitgekeken raakt. Zeeuwse liefhebbers van dit genre waren tot dusver aangewezen op Hellevoetsluis, Rotterdam, Breda of nog verder van huis. En nu is ook Burgh-Haamstede het vertrekpunt van spannende avonturen in een fantasiewereld.

,,Ik speelde al langer met het idee om hier een traditionele escaperoom te bouwen”, vertelt de 39-jarige eigenaar. ,,Ook best wel gaaf om te doen, maar het nadeel is toch dat je daarmee vast zit aan de kamers in dat concept. Je kunt lastig variëren. Maar in combinatie met een VR-programma zijn de mogelijkheden in feite eindeloos. Dat sprak me eigenlijk nog meer aan.”

In combinatie met een VR-programma zijn de mogelijkhe­den in feite eindeloos

Jan Willem Prince, Princescape VR

Het wereldje is Jan Willem niet vreemd. Hij deed een master robotica aan de TU Delft. Die kennis kan misschien nog wel eens van pas komen om de beleving van een avontuur in zijn VR-escaproom verder te versterken. ,,In één van de spellen komt er wind van opzij. Het zou leuk zijn als je dat ook echt voelt, bijvoorbeeld. Of een haai die tegen je aan botst. Wie weet”, grijnst hij.

Noud Klok (m), Annabel Padmos (l), Victor Eon (r) en Joan Padmos in actie in de VR-escaperoom Pirates Plague.
Noud Klok (m), Annabel Padmos (l), Victor Eon (r) en Joan Padmos in actie in de VR-escaperoom Pirates Plague. © Katja van Noort

In de kamer waar alles gebeurt, bestaan de muren en vloer uit zachte matten. ,,In het spel zie je wel een raster die de virtuele ruimte begrenst, maar mocht iemand daar toch doorheen lopen of slaan, dan komt dat niet zo hard aan.” Jan Willem heeft zes verschillende VR-escaperooms die zijn ontworpen door een bedrijf in Canada, waaronder het nieuwe succesnummer Pirates Plague. Het spel vergt met een moeilijkheidsgraad van vijf sleutels een scherp inlevingsvermogen en teamwork van de spelers, die in zeven opeenvolgende kamers moeten uitvogelen hoe ze daar ‘ongedeerd’ uitkomen. ,,Het zit echt héél goed in elkaar. Iedere speler trekt in de virtuele omgeving een outfit aan die past bij je rol in die escaperoom. En je ziet jezelf ook zo terug in een spiegel. Echt heel gaaf gemaakt!”

En zo zien Noud, Annabel, Victor en Joan elkaar in de VR-wereld.
En zo zien Noud, Annabel, Victor en Joan elkaar in de VR-wereld. © Katja van Noort

Voor wie een beetje rustig aan wil beginnen, is er ook een escaperoom met twee sleutels: het ruimtestation Tiberia. Een beetje tricky voor spelers met hoogtevrees door de panoramaramen in de vloer, maar de fascinatie van het vergezicht over de blauwe planeet en alles wat zweeft en piept rond je heen, wint het al snel van die aardse fobie. De spelduur van alle escaperooms varieert van maximaal 40 tot 50 minuten en is bedoeld voor niet meer dan vijf spelers tegelijk vanaf veertien jaar.

Lopen ze vast, dan kan ik ook een hint geven

Jan Willem Prince

Een waarschuwing is wel op z’n plaats: wie eenmaal van deze waanzinnige ervaring heeft geproefd, wil méér. Allicht heeft Jan Willem zelf alle escaperooms een paar keer gespeeld. ,,Ik moet toch weten wat je allemaal tegenkomt”, lacht hij. ,,Je kan in het spel om hints vragen. Als mensen binnen zijn, kijk ik op een scherm buiten de kamer mee hoe ze het doen. Lopen ze vast, dan kan ik ook een hint geven. Maar de bedoeling is wel dat ze er zelf uitkomen. Het proefdraaien met de eerste teams ging goed. Dus we kunnen beginnen!” 

Samenwerken en actie is de sleutel van alle spellen bij Princescape VR.
Samenwerken en actie is de sleutel van alle spellen bij Princescape VR. © Katja van Noort
Het ruimtestation Tiberia in de VR-escaperoom in Burgh-Haamstede.
Het ruimtestation Tiberia in de VR-escaperoom in Burgh-Haamstede. © Princescape VR

Bron: https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/wie-even-aan-de-echte-wereld-wil-ontsnappen-moet-in-burgh-haamstede-zijn~a0ece998/

Wat een eer: nu al in de krant

ONTSNAPPEN UIT EEN PIRAMIDE IN BURGH-HAAMSTEDE? JAN WILLEM PRINCE BOUWT EEN VR ESCAPE ROOM WAARIN DAT KAN

BURGH-HAAMSTEDE – Jan Willem Prince zag het al helemaal voor zich: hij zou de werkplaats van het voormalige bouwbedrijf J.C. Prince verbouwen tot escaperoom met verschillende kamers. ,,Maar dan zit je vast aan één type kamer en dat vonden we te beperkend. Toen zagen we dat virtual reality in opkomst is.” In juni wil hij zijn eigen VR escaperoom openen aan de Hogezoom in Burgh-Haamstede.

Valeska Nastaly 21-01-21, 11:24 

Prince werkte in het bouwbedrijf van zijn vader Jan Kees Prince. ,,Maar hij is alle werkzaamheden van het bouwbedrijf aan het afbouwen. Hij is met pensioen en ik vind mezelf niet de geschikte persoon om het bedrijf voort te zetten”, vertelt Prince. Hij verhuurde al vakantiewoningen en wil daarnaast de escaperoom gaan uitbaten. ,,Dit werk past bovendien beter bij mijn gezondheid.”

Samen met zijn vader is hij nu de werkplaats aan het verbouwen. ,,Er komen toiletten in en een ruimte waar mensen nog een versnapering tot zich kunnen nemen. De escaperoom willen we een beetje futuristisch inrichten met ledstrips en dergelijke.”

Zonder ombouwen een nieuw spel laden

Zelf heeft Prince al meerdere keren een escaperoom bezocht. In Rotterdam maakte hij kennis met een virtual reality escaperoom, waarin je met een VR-bril op je hoofd een virtuele wereld bezoekt. Hij was gelijk enthousiast over de mogelijkheden. ,,Je kunt daarin een escaperoom bezoeken die je in het echt nooit zou kunnen bouwen, zoals een piramide waaruit je moet ontsnappen. Bovendien kun je ook nog eens een nieuw spel laden, zonder dat je de escaperoom hoeft om te bouwen.” 

Prince wil zijn escaperoom voorlopig kleinschalig houden: maximaal twee tot vier personen per keer. ,,Zo kan ik persoonlijk aandacht en begeleiding bieden.” Meer info: princescape.nl

Bron: https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/ontsnappen-uit-een-piramide-in-burgh-haamstede-jan-willem-prince-bouwt-een-vr-escaperoom-waarin-dat-kan~a0c7d572/

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
(scan de code met je telefoon om whatsapp daar te openen of klik op de knop voor de desktop versie)